Proiecte majore care au contribuit la îmbunătățirea sistemului educațional

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează despre realizările noastre semnificative în domeniul educației în ultimii 4 ani. Accesul la educație de calitate a fost mereu în centrul eforturilor noastre, și suntem bucuroși să vă prezentăm câteva proiecte majore care au contribuit la îmbunătățirea sistemului educațional.
 
1. Modernizarea Liceului Teoretic „Pro Succes”: Cu începere din 1 septembrie 2022, acest liceu din sectorul Botanica a fost transferat și reamplasat în sediul fostului Gimnaziu nr. 3. Acest proiect a implicat o investiție semnificativă de peste 29 milioane de lei pentru o reparație capitală și crearea unui mediu de învățare optim pentru cei 804 de elevi.
 
2. Repararea Cantinei LTPA „Elena Alistar”: Acest proiect a fost direcționat către îmbunătățirea facilităților de masă pentru cei mici. Prin investiții de aproximativ 8.850.080 lei, cantina a fost adusă la standarde moderne pentru a asigura o nutriție corespunzătoare pentru elevi.
 
3. Complexul Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM”: Un proiect ambițios care are ca scop să redefinească sistemul educațional municipal prin modernizarea infrastructurii. Aproximativ 24 de milioane de lei au fost investiți în reparații capitale și eficiență energetică, cu scopul de a crea un mediu prietenos pentru învățare. Acest complex educativ va putea găzdui până la 1.000 de copii.
 
4. Noul Bloc de Studii pentru Liceul Teoretic Waldorf: Pentru a asigura educație de calitate, am investit 11.115.540 lei în construcția unui nou bloc de studii, inclusiv 6 săli de clasă și o sală de sport multifuncțională. Această extindere a adus facilități moderne pentru elevii noștri.
 
Acestea sunt doar câteva din proiectele majore în care am fost implicați pentru a oferi acces la educație de calitate în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.
Ne angajăm în continuare să dezvoltăm mediul educațional și să oferim oportunități excelente pentru tinerii noștri. Mulțumim comunității pentru sprijinul constant și susținerea acordată în acest parcurs. Împreună facem diferența în educația din Chișinău! 📚🎓🏫