Proiectele educaționale internaționale — exemple de bune practici pentru un act educațional inovator

Direcția Generală Educație Tineret și Sport informează că în perioada 31 octombrie — 2 noiembrie 2023, s-a desfășurat un schimb de bune practici cu un titlu inspirat: ,,Proiectele educaționale internaționale — exemple de bune practici pentru un act educațional inovator». Această inițiativă a fost realizată în cadrul parteneriatului educațional internațional dintre Chișinău, Republica Moldova, și Târgoviște, Pucioasa, Dâmbovița, România, sub numele de „Mesagerii prieteniei».
 
Mai multe instituții de învățământ au fost implicate în acest schimb de experiență, inclusiv Instituția de Educație Timpurie nr. 91, 112, 142, 216, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 din Târgoviște, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Târgoviște și Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Pucioasa.
 
În timpul acestei vizite, cadrele didactice din România au avut oportunitatea de a asista la activitățile prezentate de membrii echipei de proiect din municipiul Chișinău și de a realiza un schimb de bune practici educaționale. Această experiență a adus în prim plan activități axate pe organizarea activităților curriculare, socializarea și punerea în valoare a tradițiilor și obiceiurilor. De asemenea, au fost organizate și activități extra-curriculare pentru a îmbogăți experiența educațională a copiilor.
 
Un moment deosebit a fost prezentarea spectacolului oferit de Grupa nr. 1 și Grupa nr. 12, sub îndrumarea Dnei Nina Bobotrîn, Perju Irina, Aralchin Olga, cu conducerea muzicală a Sîrcu Mariana și Bagrii Viorel. Acest spectacol de excepție a fost o modalitate minunată de a întâmpina oaspeții din România și de a promova creativitatea și talentul copiilor.
 
Mulțumim tuturor celor implicați în acest schimb de bune practici educaționale pentru contribuția lor la dezvoltarea educației timpurii și pentru promovarea valorilor culturale și educaționale. Împreună, suntem pe calea cea bună de a oferi copiilor noștri o bază solidă pentru viitor. 😇📙📘📘🍂🍁