Proiectul „Creșterea sprijinului acordat copiilor și părinților refugiați prin implementarea măsurilor integrate de educație, consiliere psihologică și socială”

În contextul acordului de colaborare între CCF Moldova și Primăria municipiului Chișinău, semnat în mai 2020 și a eforturilor comune depuse de autorități, societate civilă și donatori în contextul crizei refugiaților.

Proiectul „Creșterea sprijinului acordat copiilor și părinților refugiați prin implementarea măsurilor integrate de educație, consiliere psihologică și socială” este implementat de CCF Moldova, cu suportul financiar al organizației Plan International, în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău.

Proiectul include activități săptămânale adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 – 17 ani, atât din comunitatea locală, cât și din comunitatea de refugiați din Ucraina în baza curriculei „Abilități de viață pentru adolescenți”. De asemenea, sunt invitați și părinții copiilor din comunitatea locală și cea a refugiaților din Ucraina, în baza curriculei „Abilități parentale”, pentru a participa la activități săptămânale.

Unul din obiectivele proiectului a fost dotarea și echiparea a 6 Centre de creație cu echipament și materiale care vor asigura buna desfășurare a activităților (10 computere, 10 seturi de căști/microfoane, 1 imprimantă/scanner) pentru fiecare centru.

Centrele care au fost dotate și în cadrul cărora se vor desfășura activități sunt:
• Centrul orășenesc de creație tehnică a elevilor „COCTE”
• Centrul de creație a copiilor „Luceafărul”
• Centrul de creație tehnică pentru copii și adolescenți „Politehnic”
• Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”
• Centrul de creație a copiilor „Ghiocel”
• Centrul pentru copii și tineret „Udo Jurgens” din Budești.