PROIECTUL ”EDUCAȚIE FIZICĂ PRIN FOTBAL”

ℹ️ La finalul anului 2019 a fost lansat cu succes proiectul ”Fotbal în școli”, care este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat curriculum-ul la disciplina ”Educația fizică prin fotbal”. Proiectul a fost înaintat de FMF și prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).
?Acest proiect – pilot este implementat în 170 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Au fost organizate formări pentru învățători de clasele primare și profesori de educație fizică la care s-au prezentat 303 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. În cadrul proiectului ”Fotbal în Școli” a fost elaborat un ghid de implementare a curriculumului la disciplina ”Educația fizică prin fotbal” în două limbi, inclusiv rusă.
?În acest context, Federația Moldovenească de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va înscrie 50 de instituții de învățământ pentru participarea la acest proiect și va instrui în jur de 100 de cadre didactice pentru anul academic 2021-2022.
?Cererile de aderare la Proiect pentru anul de studii 2021-2022, împreună cu acordul semnat, le puteți expedia până la 15 iulie 2021 pe una dintre adresele de email din regiunea Dumneavoastră:
⚽️Regiunea Centru: ort.centru@fmf.md
⚽️Regiunea Nord: ort.nord@fmf.md
⚽️Regiunea Est: ort.est@fmf.md
⚽️Regiunea Sud: ort.sud@fmf.md
?Condițiile de bază către instituții sunt dispunerea unei săli sportive și/sau a unui teren de fotbal.
?Proiectul ”Fotbal în Școli” prevede predarea disciplinei ”Educația fizică prin Fotbal” ca alternativă la disciplina ”Educația Fizică” în clasele primare, 1-4 care este inclus în planul cadru pentru anul de învățământ 2020-2021. Federația Moldovenească de Fotbal va contribui cu inventarul și echipamentul necesar pentru realizarea procesului educațional de calitate.
Fiecare instituție de învățământ va beneficia de:
✅10 mingi de fotbal Jako
✅20 copete Jako (delimitarea spațiului de joc)
✅10 bavete de joc
✅Scăriță Jako
✅Pompă de mână Jako
✅Set ace pentru pompă (3 buc.)
✅Ghid de implementare (3 buc.)
Fiecare profesor al proiectului va beneficia de:
✅Va urma un curs de perfecționare și licența ”D” FMF
✅Va participa la seminare organizate pentru diseminarea bunelor practice în sport
✅Maiou Basic Jako
✅Vestă Jako team
✅Fluier pentru antrenor
 
?În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în cooperare cu, Federația Moldovenească de Fotbal solicită respectuos, instituțiile de învățământ care doresc să implementeze acest proiect să semneze Acordul de Colaborare și să prezinte lista a 2 profesori pentru formare și participare la lecțiile deschise organizate de FMF.
?Acordul dat urmează a fi expediat până la 15 iulie 2021.Acord de colaborare Fotbal în Școli