Proiectul – ,,Insula Păcii”

„Insula păcii” așa e denumit simbolic locul unde au fost sădiți arborii în curtea Instituţiei Publice Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă. O atitudine corectă și responsabilă față de natură și de tot ce ne înconjoară oferă completări atât de semnificative la viziunea asupra lumii, cum ar fi o responsabilitate sporită și un comportament mai sensibil față de oameni.

Proiectul „Insula păcii” a motivat elevii să planteze copacii în curtea instituției, care la rândul lor vor înzestra mediul cu aerul curat. A fost o adevărată provocare, la care vitejii Instituţiei Publice Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” ghidați de directorul BEREZOVSCAIA Nelea, au făcut față cu brio.

Viorica NEGREI, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău prezentă la activitate, a salutat acțiunile elevilor apreciind sârguința lor dorindu/le mult succes și realizări cât mai deosebite în continuare. 

IPLT,,Mihai Viteazul,, sub egida DGETS a desfașurat acțiunea de inaugurare a ,,Insulei PĂCII,, pe teritoriul instituției asigurând continuitatea acțiunilor: ,,Un arbore pentru dăinuirea noastră,, ,,Școala Orașului Verde,”. Menționăm că anual clasele absolvente a instituției plantează brazi.

Remarcabil este faptul că pe parcursul ultimilor ani, cu ajutorul parteneriatelor strategice ecologice, dar și cu suportul personal al conducătorilor instituțiilor educaționale s-au produs transformări vizibile cu impact major în înverzirea teritoriilor instituțiilor de învățământ din municipiu.