Reabilitare termică la Liceul Teoretic „Grătiești”

ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează despre finalizarea cu succes a proiectului municipal de reabilitare termică la Liceul Teoretic „Grătiești”. Peste 500 de elevi și cadre didactice beneficiază acum de condiții îmbunătățite pentru studiu și predare.
 
📌Realizări notabile ale proiectului:
✅️Termoizolare Ecologică: Cele trei blocuri ale școlii, inclusiv cazangeria, au fost termoizolate cu materiale de construcție ecologice și inofensive pentru sănătate.
✅️Îmbunătățiri la Nivel de Infrastructură: Peste 40 de geamuri noi și uși exterioare au fost montate, iar temelia clădirii a fost îmbrăcată cu teracotă.
✅️Prevenirea Umezirii: Sistemul de drenaj a fost instalat pe perimetrul clădirii pentru a evita umezirea pereților.
 
💬Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat că, „Primăria municipiului Chișinău are ca prioritate investiția în educație, care înseamnă crearea de condiții calitative, moderne și prietenoase pentru procesul de educație și instruire. Este important să știm că investiția de peste 2 milioane de lei este durabilă și cu impact.”
 
💬Directorul Liceului Teoretic „Grătiești”, Inga Prohor a declarat că, „Datorită municipalității, s-a reușit implementarea unui proiect necesar pentru școală, care în acest an a marcat șase decenii de la fondare. Efectele reabilitării termice sunt vizibile: factura pentru căldură este mai mică cu aproape 30 la sută.”
 
🏫Această inițiativă subliniază angajamentul Primăria Municipiului Chișinău față de educația de calitate și confortul elevilor și cadrelor didactice. Fondurile economisite vor contribui la dezvoltarea continuă a școlii, consolidând astfel impactul pozitiv asupra comunității noastre educaționale. 🏫✨