Recomandări de cărți pentru clasele a III-a și a IV-a (nivel mediu)

Taxiul lui Caleb, de Sally Chomet

Când tatăl lui Caleb dispare, Caleb și mama sa se luptă să supraviețuiască. Au foarte multe datorii, iar dacă nu vor reuși să le plătească, mama va trebui să-l dea pe Caleb unei organizații dubioase, Money Mongers. Aceasta este o companie dubioasă care oferă împrumuturi pentru locuințe, iar dacă clienții nu le pot achita, li se iau în schimb copiii.

În timp ce mama încearcă să găsească soluții pentru plata datoriilor, Caleb vrea să descopere misterul din jurul dispariției tatălui său. Taxiul pe care-l conducea acesta înainte să dispară îi poate oferi băiatului cele mai importante indicii despre ce s-a întâmplat cu adevărat cu tatăl său. Se întâmplă multe lucruri ciudate în orașul său și Caleb își dă repede seama că dispariția tatălui are legătură cu acestea.

O carte foarte haioasă care ne transmite faptul că banii nu reprezintă cel mai important lucru de pe pământ. Într-o lume materială, în care totul se învârte în jurul banilor, Caleb descoperă că familia și prietenii sunt cel mai de preț bun pe care-l poți deține.

Lumi paralele, aventuri nebune și mult umor, iată ce pot descoperi copiii în Taxiul lui Caleb.