Recomandări de cărți pentru clasele a IX-a și a XII-a (nivel avansat)

SUB ACEEAȘI STEA DE JOHN GREEN

Unul dintre cei mai importanți autori Young Adult, John Green, reușește să construiască în Sub aceeași stea o poveste pentru și despre adolescenți care îți frânge inima și îți vindecă rănile doar ca să ți-o frângă din nou la sfârșit.

E o carte care te va purta printr-o mulțime de stări și de emoții – vei chicoti, vei râde din toată inima, vei ajunge în pragul deznădejdii și vei plânge. Dar nu te vei putea opri din citit. Iar la final, vei descoperi ce înseamnă empatia și cât de puternică e dragostea a două suflete sortite suferinței, dar care nu lasă durerea să le definească viața.

Povestea lui Hazel Grace, adolescenta isteață și conștiincioasă de 16 ani și a lui Augustus Waters, adolescentul a cărui cea mai mare frică este că nu va reuși să-și pună amprenta asupra lumii, este o poveste de dragoste adolescentină sinceră și pură, pe fundalul unui verdict necruțător. Deși tragică, povestea lor poate fi de fapt o lecție: iubirea izvorâtă din prietenie și bazată pe înțelegere reciprocă este mai puternică decât orice soartă nefastă.