Reconfigurarea districtelor școlare pentru înscrierea în învățământul primar

ℹ️📣Dragi părinți și membri ai comunității educaționale,
 
‼️Dorim să vă informăm că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a luat decizia de a facilita procesul de înscriere în clasa I pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES).
 
📝Astfel, la cererea părinților sau a reprezentanților legali ai acestor copii, s-a modificat prevederile punctului 3 din Decizia Consiliului de Administrare al DGETS nr. 2/4 din 14.03.2024, „Cu privire la reconfigurarea districtelor școlare pentru înscrierea în învățământul primar”.
 
🏫Această modificare înseamnă că, în cadrul procesului de înscriere în clasa I a copiilor cu CES, nu se va mai ține cont de districtul școlar stabilit.
 
📌Scopul acestei măsuri este de a ne asigura că acești copii beneficiază de oportunitățile adecvate de educație și că sunt plasați în mediul școlar cel mai potrivit pentru nevoile lor specifice.
 
‼️Suntem dedicați în a asigura un mediu educațional incluziv și echitabil pentru toți copiii, iar această modificare reflectă angajamentul nostru de a oferi sprijin și resurse adecvate pentru dezvoltarea lor armonioasă.
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau