Redeschiderea Liceului Teoretic „Pro Succes”

ℹ️Asigurarea funcționalității eficiente a instituțiilor de învățământ general din municipiu este una din direcțiile prioritare ale Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
🏫În rezultatul studiului vizând funcționalitatea reţelei instituţiilor de învăţământ din municipiu și utilizarea rațională a spațiilor școlare s-a constatat o evidentă necesitate de a mări capacitatea instituției Liceului Teoretic „Pro Succes”. Lipsa de spațiu în școală și suprasolicitarea instituțiilor de învățământ din vecinătate ( LT „Iulia Hașdeu”; LTPA „Elena Alistar” și IPLT „Tudor Vladimirescu” a determinat oportunitatea reamplasării Liceului Teoretic „Pro Succes” în alt edificiu pentru utilizarea acestuia la capacitatea de proiect.
🧑‍🏫Începând cu 01 septembrie 2022 instituția de învățământ Liceul Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica va fi transferat cu 29 complete de clase, cu un contingent de 804 elevi, în sediul fostului Gimnaziul nr. 3 (str. Dante Alighieri, 11 „A”), activitatea căruia a fost suspendată începând cu data de 24.09.2012, din cauza numărului insuficient de elevi.
🏫Gimnaziul „Pro Succes” a fost amplasat în sediul fostului Gimnaziu- internat nr. 23, (str. Așhabad nr. 129), care a fost lichidat începând cu data de 01.09.2008, în urma reformei rezidențiale.
🗓Din data de 15.01.2010 Gimnaziul „Pro Succes” a fost reorganizat în Liceul Teoretic „Pro Succes”.
📑În temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 5/10-3 din 22.09.2016 „Cu privire la operarea unor modificări în rețeaua instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău”, la data de 22.09.2016 LT „Pro Succes urma să fie transferat în sediul din str. Dante Alighieri, 11 „A” de la data de 01.09.2017.Din lipsa surselor bugetare lucrările de reparație nu au fost finalizate.
🗓Astfel, la data de 14.07.2021 au fost inițiate lucrări de reparație capitală a edificiului pentru a crea condiții favorabile și posibilitatea trecerii în termeni cât mai rezonabili a Liceului Teoretic ,,Pro Succes” în clădirea renovată.
📌Pentru reparația capitală a sediului au fost alocate surse financiare în sumă totală de peste 29 milioane de lei, inclusiv:
✅️Reparația edificiului – 9 milioane de lei
Procurări:
✅️Utilaj tehnologic- 1,8 milioane de lei
✅️Mobilă- 1,3 milioane de lei
✅️Material didactic- 35 mii lei
✅️Alte materiale – 200 mii lei
💬La moment sunt în derulare lucrări de finisare și amenajare a tertitioriului.