Republica Moldova a primit medalia de aur pentru inovația în ingineria robotului la o competiție internațională din Geneva

🇲🇩Echipa Moldovei a participat în perioada 13-16 octombrie la olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge 2022, Geneva. Țara noastră a primit medalia de aur la această competiție pentru Inovație în Inginerie Ustad Ahmad Lahori Award.
 
🏆Medalia de aur a fost acordată echipei noastre datorită creativității și inovației în construirea robotului pentru finalizarea cu succes a unui aspect al probei. Medalia de argint a fost luată de o echipă din Hong Kong iar medalia de bronz a fost câștigată de o echipă din Vietnam.
 
🇲🇩Echipa de robotică care a reprezentat Moldova a fost alcătuită din cinci elevi ai instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău:
🥇Cristian Bragarenco – elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Chișinău;
🥇Sanda Bostan – elevă în clasa a X-a, Școala Internațională „Heritage”, Chișinău;
🥇Nicolae Țurcanu – elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Prometeu Pro-talent”, Chișinău;
🥇Vladimir Corduneanu – elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Chișinău;
🥇Mihai Eșanu – elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău.
 
📌Menționăm că cei cinci elevi împreună au la activ medalii de aur și bronz la diverse competiții, zeci de participări cu locuri premiante la olimpiadele naționale, dar și la olimpiade și concursuri internaționale, sute de ore de cursuri pe tehnologii și de voluntariat, titlul de ambasador și nenumărate participări la activități legate de STEM.
 
💬Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău își exprimă recunoștința profesorilor/părinților pentru munca depusă și suportul necondiționat și adresează felicitări premianților dorindu-le succese în continuare și realizări pe măsura așteptărilor.