Republica Moldova, pe podiumul de la Olimpiada Balcanică de Informatică

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează că Echipa Republicii Moldova a obținut rezultate remarcabile la cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care a avut loc în orașul Maribor, Slovenia, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie.
 
Republica Moldova a adus acasă două medalii de bronz și o mențiune de onoare, confirmând încă o dată potențialul și dedicarea tinerilor noștri în domeniul informaticii. Aceste distincții reprezintă un motiv de mândrie nu doar pentru echipa noastră, ci și pentru întreaga țară.
 
Medaliații cu bronz sunt:
 
Timur Degteari, elev al Liceului Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău
Marian Soltan, elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, municipiul Chișinău
De asemenea, mențiunea de onoare a fost obținută de către Mihai Eșanu, elev al Liceului Teoretic „Orizont”.
 
La competiție au participat 72 de elevi din 17 țări, iar Republica Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori.
 
Direcția Generală Educație Tineret și Sport adresează sincere mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicația și eforturile lor în pregătirea lotului olimpic național. Totodată, DGETS felicită cu căldură elevii olimpici, profesorii și părinții lor pentru realizările deosebite și le urează succese continue pe această cale a excelenței.
 
Continuați să străluciți și să vă dezvoltați abilitățile în domeniul informaticii, contribuind la creșterea prestigiului țării noastre în lumea educației și tehnologiei.