Resurse noi pentru activități transdisciplinare oferite de Biblioteca digitală Educație online

Reperele metodologice pentru anul de învățământ 2022-2023 publicate pe pagina oficială a Ministerului Educației și Cercetării recomandă cadrelor didactice utilizarea Bibliotecii digitale „Educație Online” ca resursă didactică suplimentară. Biblioteca oferă o varietate de materiale digitale: lecții video, activități interactive, manuale în format PDF, încărcate și stocate pe platformă și partajate prin intermediul canalelor de Youtube și a rețelelor de socializare (www.educatieonline.md).

În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău invită cadrele didactice din învățământul general să utilizeze lecțiile video și suporturile didactice corespunzătoare noi plasate în Biblioteca digitală www.educatieonline.md în cadrul activităților transdisciplinare, care presupun abordarea integrată a curriculumului prin centrarea de probleme din lumea reală în contexte cotidiene, cu focalizare pe identificare de soluții în scopul dezvoltării competențelor pentru viață, oferind elevilor o imagine amplă asupra fenomenelor, situațiilor din perspectiva diferitor discipline. 

Aceste materiale video pot fi integrate cu succes în procesul de predare-învățare-evaluare la etapa de evocare, realizare a sensului sau reflecție, ca resurse adiționale pentru tema pentru acasă sau ca punct de plecare pentru proiecte de cercetare individuale și de grup, ca bază pentru metoda clasei inversate. Resursele recomandate pot fi utilizate în cadrul disciplinelor:

·        Dezvoltare personală

·        Limba și literatura română

·        Informatica

·        Educația moral-spirituală

·        Educație mediatică

·        Educație economică și financiară

·        Alte discipline conexe

Fișierul cu linkurile și titlurile utile il găsiți atașat aici – Educație pentru Media