Reuniunii Metodice în format online pentru cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie cu Tema: „Organizarea procesului educațional în IET anul de studii 2021-2022”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează despre organizarea tradițională a reuniuni metodice în format online pentru cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie cu Tema: „Organizarea procesului educațional în IET anul de studii 2021-2022”

Scopul întruniri metodice este: Prezentarea Reperelor metodologice care au drept scop de a furniza îndrumare curriculară pentru cei care lucrează cu copii cu vârsta 2-6 (7) ani în instituțiile de învățământ general ce oferă servicii de educație timpurie (grădinițe, centre comunitare, complexe educaționale – școli primare-grădinițe, gimnazii-grădinițe).

Obiectivele reuniunii:

  1. Evidențierea direcțiilor prioritare în organizarea procesului educațional în instituția de educație timpurie în anul de studii 2021-2022.
  2. Familiarizarea cu aspectele de noutate cu referire la aplicarea Activitățile extra-curriculare conform Domeniilor de activitate
  3. Crearea unui mediu educațional, fizic și psihoemoţional favorabil desfășurării procesului educațional.
  4. Implementarea educației parentale în instituțiile de educație timpurie.
  5. Reactualizarea rigorilor respectării actelor normative cu privire la prevenirea abuzului și neglijării copiilor în IET.

 

Menționăm că în cadrul discuțiilor, cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie au lansat un șir de întrebări și propuneri vizând îmbunătățirea demersului educațional municipal care ulterior vor fi sistematizate și prezentate conducerii DGETS pentru a fi puse în aplicare.