Rezultate marcante pentru elevii din municipiul Chișinău în cadrul olimpiadelor internaționale

Olimpiada înseamnă măsurare de cunoștințe, competiție, dar și călătorie a ființei cu partea ei de unicitate spre ceilalți!

În premieră pentru Direcția generală educație, tineret și sport, 8 elevi din municipiul Chișinău au reușit să aducă acasă 8 medalii de bronz în cadrul olimpiadelor internaționale.
Elevii noștri au înregistrat rezultate marcante obținând, după cum urmează:

În cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică, Marius Frija, Ștefan Nicov, și Victor Șotropa, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău au obținut medalii de bronz, iar Vladimir Secu, elev la același liceu, a obținut mențiune de onoare.

Andrei Adelina, Valentin Suruceanu, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Marius Sclearuc, elev la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, au obținut o medalii de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică, ediția a 62-a. Totodată, mențiuni de onoare în cadrul olimpiadei au fost obținute de Mihai Spinei și Dan Cernatinschi, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.

Constantin Babuc și Andreea Cernei, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău au obținut medalii de bronz, iar Marius Mihalcean, a obținut mențiunea de onoare, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Biologie.

În acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, aduce sincere felicitări tuturor participanților și mulțumește părinților și cadrelor didactice care au contribuit la obținerea rezultatelor bune, cât și pentru reprezentarea cu succes a țării noastre.