Rezultatele Concursului ,,LA Putna”

ℹZiua comemorării clasicului literaturii naționale, Mihai Eminescu – 132 de ani de la trecerea în Eternitate
📌Pe 15 iunie 1889 s-a stins geniul Mihai Eminescu, poet, prozator, filosof, jurnalist, poetul nepereche a cărui operă învinge timpul, după cum afirma George Călinescu. El este cel mai mare poet național, care exprimă cel mai bine si cel mai complet spiritualitatea românească.
📌 Mihai Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligentă, memorie, curiozitate intelectuală, cultură de nivel european și farmecul limbajului, poet în toata puterea cuvântului.
📌A făcut ca toată poezia acestui secol să evolueze sub auspiciile geniului său, iar forma înfăptuită de el, a limbii naționale să devina punctul de plecare pentru întreaga dezvoltare ulterioară a veșmântului si cugetării românești.
📌Eminescu nu era un romantic contemplativ si abstras, pierdut într-o visare lirică, ci un om al timpului său, preocupat de destinul și de buna existență a poporului român, analizând cu simț critic societatea contemporană, instituțiile acestuia. El a fost un artist – cetățean, gânditor si pedagog al neamului său.
Considerat Luceafărul poeziei din tot spațiul românesc, Mihai Eminescu a rămas inegalabil prin creația sa, păstrându-și locul cel mai înalt în cadrul literaturii românești, emanând fluizi de geniu al scrisului literar.
💬În acest context la 20 mai 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a organizat concursul internațional de recitare din lirica eminesciană „La Putna”, etapa municipală.
💬Activitatea moderată de Delinschi Aliona, șef interimar secția IRC, este la ediție a VII – a, Chișinăul participând al cincilea an. Astfel a fost menționată importanța implicării cadrelor didactice în pregătirea elevilor și pe această cale le-a fost exprimată recunoștința bine meritată.
🏆Astfel, laureații concursului sunt:
✅Gonța Andreea
✅Petrașcu Damian
✅Bujor Valeria-
✅Bocșanean Diana
✅Rusu Dariana
✅Decuseară Mădălina
✅Garabadjac Ariadna
✅Surugiu Olga
✅Cotruță Nicoleta
✅Boxan Emilia
https://cutt.ly/OnJT6YR