Rolul educației alimentare în instituțiile preșcolare

ℹ️📣Educația alimentară în instituțiile de educație timpurie reprezintă o componentă esențială în promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat încă de la vârste fragede. Ghidul metodologic culinar pune în evidență importanța acestui aspect, oferind principii fundamentale pentru o alimentație echilibrată și corectă adaptată vârstei preșcolare.
 
📝Acest document nu doar teoretizează, ci și oferă instrumente practice, cum ar fi modele de completare a registrelor de evidență, informații despre necesitățile nutriționale ale copiilor și diverse tehnologii de preparare a alimentelor potrivite pentru această categorie de vârstă.
 
📃Prin intermediul Ghidului metodologic culinar, managerii de instituții educaționale, personalul din blocurile alimentare și cadrele medicale sunt ghidați în asigurarea unei alimentații corecte și sănătoase pentru copiii din grădinițe. De asemenea, acest document este de mare ajutor și pentru părinți și educatori, oferindu-le informații esențiale pentru a contribui la formarea unei atitudini pozitive și sănătoase față de alimentație încă de la o vârstă fragedă.
 
👨‍🏫Unul dintre aspectele majore ale educației alimentare în instituțiile preșcolare constă în promovarea unei varietăți de alimente sănătoase, precum fructele, legumele, cerealele integrale și sursele de proteine slabe. Prin introducerea copiilor în lumea diversificată a alimentației sănătoase, aceștia sunt expuși unor opțiuni nutritive și învață să facă alegeri responsabile pentru a-și menține sănătatea.
 
‼️De asemenea, educația alimentară învață copiii să respecte orele meselor și să adopte un program regulat de alimentație, inclusiv micul dejun, prânzul, cina și gustările sănătoase între mese. Aceste rutine alimentare contribuie la menținerea nivelurilor optime de energie și concentrare pe parcursul zilei.
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau