S-a dat start Concursului de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2022-2023

  • Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, anunță toți elevii care vor să-și continue studiile la liceu că își pot depune dosarele începând cu ziua de astăzi, 11 iulie 2022.
  • Astfel, în perioada 11 și 22 iulie 2022, va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); anunțarea rezultatelor concursului de admitere; prezentarea de către instituțiile de învățământ a raportului privind rezultatele sesiunii de admitere.
  • Prima etapă se va încheia pe 22 iulie 2022, iar cei care nu vor reuși să depună setul de acte, o vor putea face în luna august, când va fi desfășurată etapa a doua.
  • Calendarul concursului de admitere în învățământul liceal a fost aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, care a aprobat de asemenea și orarul pentru admiterea în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor.
  • A doua etapă a concursului de admitere se va realiza în perioada 08-10 august 2022, în cadrul căreia va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs; concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs); proba de aptitudini (pentru candidații care au depus în prima etapă dosarul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport, conform „Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal”; anunțarea rezultatelor concursului de admitere și prezentarea raportului final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.
  • Menționăm că, depunerea actelor pentru înscrierea la concurs în clasa a X-a, în municipiul Chișinău se realizează pe platforma escoala.chisinau.md