S-a dat startul sejurului I al taberei GREEN GATE 2023

Luni, 5 iunie, Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști a lansat cea de-a III-a ediție a proiectului ecologic estival – GREEN GATE 2023.

La oficializarea evenimentului de deschidere a fost prezentă Olesia Shevcenco, reprezentanta ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, care a venit cu un mesaj cald de salut pentru toți copiii participanți la proiect și cu o donație de cărți pentru aceștia. La eveniment a fost prezentă și Silvia Canațui, șefa Direcției educație și tineret, din cadrul DGETS, care a venit cu urări de bine pentru tinerii participanți care se vor odihni în cadrul taberei.

Primul sejur al taberei se va desfășura în perioada 05-17 iunie și va găzdui 150 de copii din Chișinău și 75 de copii refugiați din mai multe localități din Ucraina.

În cadrul taberei GREEN GATE copiii vor participa la diverse ateliere, activități în aer liber, artizanat, alfabetizare digitală, excursii, vor merge la piscină, iar datorită faptului că centrul este axat pe educația ecologică a copiilor aceștia vor fi implicați în activități de grădinărit, floristică, îngrijirea animalelor de companie și alte ocupații care dezvoltă în ei spiritul de promotori ai naturii.