S-a dat startul vaccinării profesorilor!

În contextul demarării etapei a doua de vaccinare pe teritoriul municipiului Chișinău, pentru protecția sănătății și securității muncii, astăzi 01 aprilie 2021, urmează să fie administrată prima doză de vaccin pentru personalul didactic și de conducere din învățământul secundar general municipal, personalul didactic/de conducere din învățământul secundar și asistenți de educatori/dădace . Estimăm un număr de aproximativ 10 000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă într-o instrucțiune, care deja a fost transmisă către fiecare instituție. Ordinea scrierii în listă va fi stabilită de vârsta personalului, după cum urmează:

  • Mai mari de 60+1 ani;
  • Mai mici de 60 ani, cu comorbidități;
  • Mai mici de 60 ani.

Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DGETS, care stabilesc intervalele orare, iar profesorii vor fi anunțați de către conducătorii unităților de învățământ despre ora la care să se prezinte.

Profesorii sunt acum cei mai vulnerabili, întrucât munca lor devine mult mai incertă în condiții noi și misiunea noastră este de a le oferi siguranța necesară pentru a-și putea desfășura activitatea.

Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să luăm în considerare că Educația este bunul comun al întregii societăți.