Săptămâna europeană a imunizării

ℹToți copiii și adulții din Europa, oriunde s-ar fi născut și oriunde trăiesc acum, merită să fie protejați iar viața lor să fie salvată prin intermediul vaccinării!
?În fiecare an, Săptămâna europeană a imunizării sărbătorește progresul extraordinar realizat datorită vaccinurilor. În plus, aceasta oferă o ocazie pentru a face bilanțul sarcinilor care se află încă în faza de asigurare a sănătății publice, cum ar fi reducerea barierelor din sistemul sanitar și asigurarea încrederii publice în imunizare.
?Ne aflăm în plină Săptămână europeană a imunizării. Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au emis cu această ocazie o declarație comună cu privire la importanța crucială a vaccinării pentru imunizare și prevenirea bolilor în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS.
?Declarația scoate în evidență contribuția puternică a vaccinurilor la sănătatea publică: „Vaccinurile au contribuit la sănătatea și bunăstarea tuturor celor care trăiesc astăzi în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS. În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat mai multe vieți pentru copii decât orice alte intervenţii medicale. Impactul acestei revoluţii asupra prevenirii bolilor în doar câteva zeci de ani este enorm. Rujeola a cauzat aproximativ 2.6 milioane de decese în fiecare an, înainte ca vaccinarea pe scară largă să fie pusă în aplicare în 1980.
?Datorită vaccinului rujeolic al lui Maurice Hilleman această boală extrem de contagioasă se poate preveni acum. Este o binecuvântare și o realizare că aceste boli sunt doar o tristă amintire astăzi”.
?Vaccinurile sunt un instrument nou, important în lupta împotriva COVID-19. Lucrând cât de repede pot, oamenii de știință din întreaga lume colaborează pentru a pune la dispoziție teste, tratamente și vaccinuri care să salveze în mod colectiv vieți și să pună capăt acestei pandemii.
?Vaccinurile sigure și eficiente vor contribui la controlul pandemiei, împreună cu respectarea „regulilor de aur” – purtarea măștii, păstrarea distanței fizice și evitarea locurilor aglomerate.
Împreună putem pune capăt pandemiei COVID-19 și putem avea o lume mai sănătoasă pentru toți. ??❤️