Săptămâna Internațională a Educației

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce la cunoștință că în perioada 22-27 ianuarie 2024 se va desfășura Săptămâna Internațională a Educației cu genericul „Rolul educației pentru pace și dezvoltare sustenabilă prin incluziune, echitate și oportunități de învățare pe tot parcursul vieții”. Această inițiativă are loc  în contextul celebrării Zilei Internaționale a Educației, din data de 24 ianuarie 2024.

Începând cu anul 2020, Municipiul Chișinău face parte din Rețeaua Globală UNESCO a Orașelor Care Învață.

În acest context, DGETS îndeamnă toate cadrele de conducere din instituțiile de învățământ general din capitală să se implice activ împreună cu cadrele didactice pentru a iniția, pe parcursul acestei săptămâni, activități care promovează importanța educației, cum ar fi: lecții, seminare, ateliere, conferințe, dezbateri și alte proiecte educaționale. Aceste activități vor avea rolul de a oferi participanților oportunitatea de a reflecta asupra impactului educației în societate și de a explora modalități prin care aceasta poate contribui la construirea unui viitor mai echitabil și durabil.

Ziua Internațională a Educației evidențiază rolul educației în dezvoltarea personală, socială și economică. În acest an, accentul este pus pe necesitatea de a investi în oameni și de a face educația o prioritate în vederea susținerii dezvoltării sustenabile.