Săptămâna Internațională a Educației

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează despre o oportunitate extraordinară pentru elevii noștri din Republica Moldova. Știm cu toții cât de important este ca aceștia să interacționeze cu vorbitori nativi și să comunice în limba engleză într-un context autentic. Din fericire, există numeroase burse și programe de schimb în SUA, și ce este și mai bun, cadrele didactice și elevii pot beneficia de aceste oportunități absolut gratuit!

Pentru a vă oferi mai multe detalii și pentru a vă încuraja să vă implicați activ, vrem să vă spunem că în luna noiembrie, Departamentul de Stat al SUA sărbătorește „Săptămâna Internațională a Educației” – International Education Week. Această săptămână este plină de evenimente interesante și edificatoare pentru toți cei pasionați de învățarea și promovarea limbii engleze.

În acest context, vă invităm să participați și să încurajați elevii dumneavoastră să se alăture unei serii de activități desfășurate în limba engleză, cu participarea experților americani. Evenimentele au loc la Centrul cultural „America House Chișinău,” situat pe strada Bănulescu Bodoni 27, la intersecția cu strada București. Și ce este cel mai minunat, toate aceste activități sunt complet gratuite!

Săptămâna Internațională a Educației se va desfășura în perioada 14-18 noiembrie și va include următoarele evenimente:

  1. Concurs de eseuri în limba engleză.
  2. Târg de burse și programe de schimb oferite de Departamentul de Stat al SUA – cum puteți beneficia de ele?
  3. Sesiune de informare despre proiecte STEM moderată de un expert american.
  4. Sesiuni de pregătire pentru examenul TOEFL.
  5. Sesiune de informare despre universitățile din SUA moderată de un expert american.
  6. Sesiune de informare despre cum să scrieți un eseu pentru a fi admis la una dintre universitățile din SUA, moderată de un expert american.

Pentru a vă înscrie la aceste evenimente, vă rugăm să completați formularul de înregistrare disponibil la următorul link: https://forms.gle/PZrPiLBeizku49ME7