Săptămâna Solidarității!! Fii în siguranță! Vaccinează-te împotriva COVID-19!

🏥Vaccinul anti-COVID-19 e o soluție pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiați și pentru sănătatea întregii societăți.
😷Vaccinarea nu este și nu trebuie să fie un subiect de controversă. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate științific și observabile în mod direct. Sute de mii de moldoveni care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecție împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinați în comparație cu cei nevaccinați.
💉Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în Republica Moldova numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secțiilor de terapie intensivă de a trata pacienții este deja la limită.
⛔În condiții de răspândire puternică a virusului și de dificultăți majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ atât în plan individual, cât și pentru buna funcționare a sistemului educațional.
💬Astfel, DGETS face apel către cadrele didactice de a informa părinții, cu privire la importanța și necesitatea diminuări efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară, încurajându-i să urmeze exemplul Dumneavoastră, care ați demonstrat o formă de solidaritate socială în condițiile actualei pandemii. Vaccinarea în masă e un semn de responsabilitate individuală și socială, fiindcă libertatea și responsabilitatea merg mână în mână și au sens doar împreună, astfel exemplu Dumneavoastră să îi ajute să ia o decizie corectă în vederea vaccinării.
▶️Avem încredere că locuitorii capitalei și noi toți, putem învinge pandemia și putem trece cu pierderi minime prin această perioadă complicată.