Sărbătoarea Națională Limba Noastră

Dragi colegi, parteneri și prieteni din comunitatea civilă și educațională,

Cu ocazia Sărbătorii Naționale a Limbii Noastre, care este o zi de mare semnificație pentru Republica Moldova, doresc să vă adresez cele mai călduroase felicitări!

Limba română este una dintre cele mai prețioase comori ale identității naționale. Ea ne leagă, ne unește și ne definește ca națiune. În această zi specială, sărbătorim nu doar cuvintele și sunetele, ci și puterea lor de a transmite cultura, istoria și valorile noastre.

În calitate de șef al Direcției Generale Educație Tineret și Sport, mă simt mândru să lucrez alături de o comunitate atât de dedicată și pasionată de educația și cultura noastră. Împreună, facem eforturi pentru a promova și a încuraja cunoașterea și iubirea limbii noastre materne în rândul tinerilor și a întregii societăți.

Sărbătorirea Limbii Noastre este o ocazie de a reflecta asupra valorii inestimabile a limbii române și de a promova diversitatea limbilor vorbite în Republica Moldova. În acest sens, vă încurajez să continuăm eforturile noastre comune de a sprijini educația lingvistică și culturală și de a contribui la dezvoltarea unei societăți multilingve și deschise la dialog.

Vă mulțumesc pentru angajamentul și contribuția voastră la acest efort important. Cu ocazia acestei sărbători, vă doresc tuturor inspirație, bucurie și succes în toate proiectele voastre.

Cu cele mai bune urări,

Andrei Pavaloi 

Șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport