Schimbul de experiențe în domeniul educației

ℹ️📣Astăzi, 16 aprilie 2024, o delegație a Inspectoratului Județean Prahova, România, în frunte cu Inspectorul Școlar General, Prof. Ilona Cornelia Rizea, a fost într-o vizită de lucru la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
 
📌Scopul vizitei a fost schimbul de experiențe în domeniul educației, cât și semnarea unui Acord de Parteneriat în vederea unei colaborări ulterioare și desfășurarea unor activități comune.
 
👥️💬În cadrul întrevederii s-au pus în discuție modalitățile de colaborare pentru îmbunătățirea calității educației, inclusiv schimbul de bune practici, programe de formare profesională pentru cadrele didactice și inițiative educaționale comune. De asemenea, s-au abordat aspecte legate de promovarea incluziunii sociale în mediul școlar, a valorilor general-umane, a educației multiculturale, cât și a formării culturii lingvistice și profesionale.
 
💬Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, împreună cu Inspectorul Școlar General, a Inspectoratului Județean Prahova, Prof. Ilona Cornelia Rizea au pus în valoare aspecte specifice instituțiilor pe care le reprezintă, venind cu idei și sugestii bune de implementat.
 
🤝📝Prin semnarea Acordului de Parteneriat, cele două instituții și-au exprimat angajamentul ferm pentru colaborare pe termen lung în vederea îmbunătățirii educației în ambele comunități. Aceasta va implica schimbul regulat de informații și experiențe, organizarea de evenimente și proiecte educaționale comune și sprijinirea reciprocă în implementarea reformelor educaționale.
 
👥️Totodată, membrii delegației reprezentați de Inspectorul Școlar General, Prof., Ilona Cornelia RIZEA și inspectoarele: Prof. Cristina PETRE, Prof. Mariana ILIE, Prof. Liliana GRIGORE, inclusiv președinta Asociația pentru educație/cultură „Perfekt Info”, Lucia-Cristina CATANA și coordonatoarea de proiect, Adriana POPA, participă în aceste zile la activitățile Proiectului Educațional Transnațional „Grădinițele prieteniei”.
 
👥️‼️Participanții la acest proiect aspiră la susținerea, dezvoltarea, transferul și integrarea unor practici performante în sistemul educațional prin intermediul parteneriatelor educaționale, cu speranța că acestea vor avea un impact semnificativ în îmbunătățirea calității învățământului.
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau