Școala auxiliară Nr. 6 din municipiul Chișinău la 50 de ani de activitate

Cu 50 de ani în urmă a început viața acestei instituții și astăzi Școala auxiliară nr. 6 din municipiul Chișinău are cu ce se lăuda. Sunt 50 de ani de urcări, treaptă cu treaptă în lumea misterioasă a pedagogiei. Sunt 50 de ani de realizări, succese și performanțe frumoase, pe parcursul cărora cei mai experimentați profesori au tras brazde adânci în sufletele și inimile copiilor. Șiruri de absolvenți au pășit pragul acestei școli și astăzi au devenit oameni destoinici. În acest context de sărbătoare și bilanț, putem să afirmăm cu toată convingerea că sunt 50 de ani de o impresionantă muncă și efort concentrat.

Astfel astăzi 10 septembrie 2021, în semn de recunoștință și aleasă prețuire pentru munca depusă în domeniul educației a tinerei generații și a modelării viitorului țârii, profesorii au fost menționați cu diplome.

Cu cuvinte de felicitare a venit și șeful adjunct al Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, dn Andrei PAVALOI: „Aduc sincere mulțumiri colectivului pedagogic care i-a îndrumat timp de 50 de ani pe acești copii minunați. Vreau să-i încurajez pentru munca pe care au depus-o, să le doresc sănătate, fericire, copii încântători cum au avut 50 de ani să aibă și-n continuare, iar gratitudinea elevilor să nu vă lipsească niciodată”.

Cu alte cuvinte de felicitare a venit și dna Angela CUTASEVICI, vice-primar al municipiului Chișinău: „Suntem martorii unui eveniment foarte important, atât pentru pedagogi, elevi, cât și pentru întreagă comunitate educațională. Dorim Școli auxiliare Nr. 6 încă mulți, mulți ani de activitate prodigioasă și cu multe succese și realizări”.

Cu diplome în semn de recunoștință pentru dedicația profesională a angajaților instituției a venit dna Margareta SÎRBU, președinte al Consiliului municipal Chișinău al Federației Sindicale a Educației și Științei: „Se mândrește municipiul Chișinău, se mândrește Republica Moldova cu elevii și profesorii extraordinari. Sunt bogăția noastră a tuturor”.

Instituția a fost fondată în anul 1971. Pe parcursul anilor 1970 – 2014 activând cu statut de școală auxiliară – internat. Începând cu anul 2015 recapătă denumirea de Școală auxiliară nr. 6, care până la moment activează conform Statutului și în coordonanță cu Regulamentul tip. Astfel instruirea elevilor este organizată conform curriculumului modificat. Elevii beneficiază de o alimentație de 3 ori pe zi și servicii medicale primare. Servicii educaționale extrașcolare prestate de către instituție: cercuri, secții sportive.