Școala Trainerilor pentru Profesori

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează despre oportunitatea de a participa în cadrul celei de a III-a ediții a Școlii Trainerilor pentru Profesori. Primul modul al proiectului va avea loc în perioada 18-20 noiembrie 2022, în format cu prezență fizică.

Activitățile sunt organizate de Y-PEER Moldova în cadrul proiectului „Tinerii – Lideri Responsabili”, cu suportul OXFAM.

Scopul Școlii Trainerilor pentru Profesori este de a oferi cadrelor didactice (profesori din Moldova și profesori refugiați din Ucraina încadrați în procesul educațional) din instituțiile de învățământ pre-universitar din țară posibilitatea să parcurgă un curs de instruire în domeniul tehnicilor de comunicare eficientă cu tinerii, și să devină Trainer Național Y-PEER pentru tineri pe subiecte precum:

  • Sănătatea și drepturile sexual reproductive;
  • Egalitatea de gen și discriminarea;
  • Bullying cibernetic;
  • Violența și drepturile umane;
  • Leadership și advocacy;
  • Altele.

Instruirea în cadrul Școlii Trainerilor va fi formată din 3 module cu tematici diferite, care vor pregăti cadre didactice să desfășoare ore de informare pentru tineri prin metoda de la egal la egal.

După finisarea fiecărui modul, profesorii vor avea de organizat activități de educație non-formală în școală cu scopul de a dezvolta un comportament responsabil în rândul tinerilor.

Sunt eligibili să participe profesori din toate instituțiile pre-universitare din Republica Moldova.

* Termenul limită de aplicare: 10 noiembrie 2022, ora 23:59

Formularul de aplicare:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr-nvIN2s3a4XBvld1p3brlhksq3v02rYCoz0lcARoQO6vJg/viewform 

Pentru întrebări suplimentare sau mai multe detalii, puteți contacta persoana responsabilă la numărul de tel.: 061070827, Olga Morozan între orele 12:00 – 18:00 sau lăsați un mesaj pe poșta electronică reteauaypeer@gmail.com