Securitatea cibernetică – provocări la școală și acasă

📣🗓Astăzi, 6 martie 2024, în cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău s-a desfășurat o sesiune de informare, pentru directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ general din capitală, privind „Securitatea cibernetică – provocări la școală și acasă”.
 
ℹ️Această sesiune a avut rolul de a informa cadrele de conducere despre ce va urma să se discute la „Atelierul de instruire în domeniul securității cibernetice” din perioada 11-13 martie 2024, dedicat securității cibernetice și bunelor practici.
 
✍️Inițiativa le aparține Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău și Institutului European de Studii Politice din Moldova (IESPM).
 
‼️Având în vedere integrarea tot mai pronunțată a tehnologiei în activitățile de zi cu zi din mediul academic, este esențial ca și cadrele didactice să fie la curent cu bunele practici de protejare a informațiilor personale și confidențiale în online.
 
🔀Scopul acestui program, este de a oferi o introducere în noțiunile fundamentale de securitate cibernetică, precum și instrumentele și resursele cheie de care este nevoie pentru a asigura un mediu digital securizat.
 
🏫💻Prin finalizarea acestui curs angajații din instituțiile de învățământ vor putea înțelege fundamentele securității cibernetice, identifica amenințările cibernetice, implementa măsuri de prevenire, promovare și conștientizare a culturii de securitate etc. De asemenea, în urma frecventării acestui curs, cadrele de conducere vor avea ocazia de a-și împărtăși cunoștințele dobândite cu discipolii și colegii săi.