Securitatea copiilor în perioada vacanței de vară e primordială

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău atenționează despre necesitatea de întreprindere a acțiunilor de protecție a copiilor în cazul unor situații excepționale.

În acest  context, se va atrage atenție la pericolele traficului rutier, de înec, incendii, electrocutare, intoxicare cu produse alimentare, gaze și alte substanțe necunoscute, evitarea cazurilor de violență între minori și alte situații care pot să apară în perioada estivală, când copiii petrec timpul liber pentru joacă, odihna, călătorii etc.

În speranța unei colaborări eficiente, rugăm părinții să colaboreze cu toți factorii locali, conform competențelor (APL, reprezentanții IGSU, INP, medicii de familie, agenții economici în gestiunea cărora se află bazinele acvatice, substațiile electrice și alte obiecte pasibile de riscuri pentru copii), inclusiv factorii educaționali, să se implice activ și să asigure securitatea copiilor, neapărat și prin limitarea accesului în astfel de zone.

Dragi profesori și părinți, suntem convinși că le purtați copiilor voștri toată grija posibilă dar vă îndemnăm în vacanță să le oferiți copiilor un plus de atenție și căldură. Cu toții ne dorim copii sănătoși și deștepți și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i vedea mereu așa.

Menționăm că pe parcursul vacanței de vară Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, va elabora și distribui materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel municipal privind siguranța copiilor în vacanța de vară.

O vacanță în SIGURANȚĂ vă dorim!