Ședința Comisiei pentru asigurarea funcționalității eficiente a rețelei instituțiilor de învățământ din subordinea DGETS

Identificarea soluțiilor privind asigurarea funcționalității eficiente a rețelei instituțiilor de învățământ din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a fost principalul subiect discutat astăzi, 05 iulie 2021, în cadrul ședinței de lucru a Comisiei. Activitatea a fost organizată în regim online.

Scopul acțiunii constă în menținerea unui dialog continuu cu structurile municipale implicate în implementarea politicilor educaționale și elucidarea problemelor.

Obiectivele ședinței:

  • Evaluarea priorităților în dezvoltarea instituțiilor de învățământ din subordinea DGETS și reorganizarea acestora;
  • Examinarea propunerilor per instituție;
  • Reactualizarea strategiilor de dezvoltare pentru anul de studii 2021-2022.

A prezidat: Angela CUTASEVICI, viceprimarul de ramură.

În cadrul ședinței, Andrei PAVALOI și Viorica NEGREI șefi adjuncți ai DGETS au prezentat Proiectul de decizie cu privire la modificările în reţeaua instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău în anul școlar 2021-2022.

Astfel, au fost examinate și propunerile de reorganizare per instituție, dat fiind faptul că în activitatea instituțiilor de învățământ se regăsesc prioritățile strategice ale domeniilor educației, cercetării și inovării, identificate în funcție de necesitățile de dezvoltare a municipiului, de potențialul existent, avantajul competitiv și performanțele elevilor precum și specializarea inteligentă de rând cu conceptul de instituții educaționale performante.

Menționăm că, această activitate a fost precedată de un șir de ședințe organizate anterior în baza Dispoziției Nr. 320-d din 10.07.2020 a Primarului GeneralIon CEBAN.

Totodată, DGETS va coordona procesele de reorganizare a instituțiilor și neapărat va asigura buna funcționare a acestora în conformitate cu cadrul legal în vigoare.