Ședință comună de lucru DGETS și DTSA

Ședință comună de lucru DGETS și DTSA
******************************************************************************
Organizarea unui proces de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, este principalul subiect discutat astăzi, 31 ianuarie 2023, în cadrul unei ședințe de lucru comună organizată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău cu reprezentanții Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor.
Ședința a întrunit responsabilii blocurilor alimentare a instituțiilor de învățământ general din municipiu, reprezentanții DTSA, ANSA, șefii DETS din sectoare, directori instituțiilor de învățământ, agenții economici responsabili de livrarea produselor alimentare, membrii grupului de lucru privind achiziționarea produselor alimentare.
Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele subiecte:
 Principii generale privind Siguranța Alimentelor. Reglementări din domeniul alimentar.
 Alimentația publică. Cerințe și exigențe privind organizarea alimentației copiilor și elevilor.
 Provocări întâmpinate în alimentația copiilor (produse de origine animală/non animală).
 Diverse acțiuni și măsuri întreprinse de ANSA și DGETS.
Astfel, luând în considerare competențele instituționale ale DTSA, ANSA, DGETS invită toți participanții să ne consolidăm eforturile comune pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate tuturor copiilor din municipiu.
Precizăm faptul că, monitorizarea procesului de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu Chișinău rămâne a fi una din prioritățile primordiale ale DGETS.