Ședință cu conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău

Astăzi, 17 februarie 2023, reprezentanții Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, cu conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, s-au întrunit în cadrul unei ședințe de lucru desfășurată în regim on-line. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte cu privire la organizarea examenelor și evaluărilor naționale pentru anul 2023.

În debutul evenimentului, Viorica NEGREI, șefa adjunctă a DGETS a mulțumit conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiu pentru implicarea de care au dat dovadă pe parcursul anului trecut în implementarea noilor reforme în educație, în special formarea continuă a cadrelor didactice, descentralizarea sistemului de învățământ și reevaluarea curriculară. Totodată, a menționat că DGETS vor asigura în continuare corectitudine și transparență în procesul de desfășurare a evaluărilor naționale, în strictă conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul de bacalaureat, Regulamentului cu privire la examenele de absolvire a gimnaziului și Metodologiei de organizare și desfășurare a testării naționale în învățământul primar.

La ședință a fost anunțat și graficul testărilor naționale pe eșantion reprezentativ:

Pe 21 februarie va avea loc testarea la treapta primară,
Pe 22 februarie – la treapta gimnazială,
Pe 23 februarie – la treapta liceală.

Testarea are drept scop asigurarea calității testelor care vor fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2023, la nivel de structură și conținut, precum și verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Ședința a întrunit conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.