Ședință de informare pentru angajații din Instituțiile de Educație Timpurie din sectorul Botanica privind oportunitatea vaccinării

Astăzi, 08 iulie 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău de comun acord cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, sub egida Primăriei municipiului Chișinău a organizat ultima ședință de informare pentru angajații din Instituțiile de Educație Timpurie din sectorul Botanica privind oportunitatea vaccinării, combaterea miturilor și informațiilor false care împiedică eforturile de limitare a pandemiei COVID-19.

Astfel, circa 150 de angajați din IET, prezenți la ședința de informare, prin mesajele dnei Angela CUTASEVICI, Viceprimara de ramură a municipiului Chişinău, dlui Andrei PAVALOI, șef adjunct DGETS, au fost îndemnați să fie mesagerii cadrelor angajate în instituțiile educaționale municipale, ai comunității de părinți și ai societății civile în procesul de sensibilizare, motivare a necesității imunizării pentru a reveni la un mod de viață și activitate în condiții normale.

Prioritar pentru DGETS rămâne a fi sănătatea întregii comunități: cadre didactice și nedidactice, elevi și părinți. Vaccinarea angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău este primordială pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. În context menționăm că, procesul de vaccinare a angajaților din instituțiile de învățământ general din municipiu a demarat la data de 01 aprilie 2021, fiind organizat în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și cu suportul Primăriei municipiului Chișinău.

În temeiul datelor furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău la data de 01.07.2021 în cele 150 de instituții de învățământ, avem următoarea situație:

  • Cadre didactice care au fost bolnave de COVID-19.- 1.853;
  • Cadre didactice auxiliare care au fost bolnave de COVID-19.- 89;
  • Cadre nedidactice care au fost bolnave de COVID-19 – 300;
  • Numărul total bolnavi – 2.242.
  • Cu regret anunțăm și numărul angajaților care au decedat în urma COVID-19 – 20 de persoane.

Totodată, menționăm că în cele 150 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău au fost vaccinate – 3.374 de cadre didactice în total și respectiv: 53 % vaccinate.

  • Personal didactic auxiliar vaccinați – 211;
  • Personal auxiliar vaccinați – 1.000;
  • În total 55,29 % vaccinate.

Suplimentar informăm, că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău îndeamnă comunitatea civilă să se vaccineze, indiferent de locul vaccinării și tipul vaccinului (fie centru de vaccinare Chișinău, AMT, peste hotarele țării), pentru că este singura soluție prin care putem să oprim pandemia de COVID-19.

Totodată, astăzi DGETS a organizat ultima ședință din Campania de informare și promovare a vaccinării cu genericul: „Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor!”, care are ca scop informarea atât a angajaților din sistemul educațional și protecției drepturilor copiilor, cât și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.