Ședință de lucru

💬În cadrul unei ședințe de lucru, convocată astăzi 27 septembrie 2021, șefa DETS și directori ai instituțiilor de învățământ din sectorul Centru, agenții economici responsabili de livrarea produselor au informat conducerea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău despre calitatea produselor alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar. Ședința a fost prezidată de Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS.
📌Pe ordinea de zi s-au regăsit și următoarele subiecte:
✅Siguranța alimentelor calitative ce ajung pe masa elevilor;
✅Asigurarea controlului produselor alimentare;
✅Procesul de preparare a bucatelor.
▶️Andrei PAVALOI, șeful adjunct al DGETS a accentuat că produsul care ajunge pe masa copiilor trebuie să convingă copiii să adopte un stil de viață sănătos. Astfel, meniul neapărat să fie bogat în legume și fructe. Precizăm faptul că, monitorizarea procesului de alimentație calitativă în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu Chișinău rămâne a fi una din prioritățile primordiale ale DGETS.
🏫Totodată administrația instituției se face responsabilă de controlul zilnic a calității materiei prime recepționate și a bucatelor finite, precum și a servirii acestora, cu respectarea rațiilor/porțiilor alimentare per elev.