Ședință de lucru cu referire la implementarea meniului model (sezon iarnă-primăvară)

🗓Astăzi, 06 octombrie 2021, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a organizat o ședință de lucru cu referire la implementarea meniului model (sezon iarnă-primăvară) pentru alimentația copiilor în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.
✍Ședința a întrunit reprezentanții ANSA, Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, membrii grupului de lucru privind reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar.
📌Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele subiecte:
✅Compatibilitatea produselor alimentare introduse în meniul model (sezon iarnă-primăvară) conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 638 din 12.08.2016 „Cu privire la implementarea recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”.
✅Implementarea noilor tehnologii de preparare a bucatelor în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.
✅Elaborarea fișelor tehnologice în baza meniului model unic.
✅Perfectarea meniului model (sezon iarnă-primăvară)
Reamintim că anterior DGETS a invitat spre colaborare toți reprezentanții societății civile, cei care au dorit sa se implice in vederea elaborării meniului model (sezon iarnă-primăvară), pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor din municipiu. În context menționăm că, administrația DGETS a luat act de toate propunerile parvenite și neapărat va veni cu modificări în meniului model (sezon iarnă-primăvară), evident în limita prevederilor actelor normative în vigoare.
💬Aprobarea meniului model (sezon iarnă-primăvară) va permite crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți copiii, în scopul eficientizării procesului de alimentație în grădinițele din Chișinău și ameliorarea statutul nutrițional al copiilor. Alimentația a fost și rămâne o prioritate absolută pentru DGETS.