Ședința de lucru: Implementarea Proiectului pilot „Fotbal în școli”

Promovarea activităților sportive în rândul copiilor și identificarea soluțiilor optime de reformare și dezvoltare a sportului în municipiul Chișinău – prioritate pentru DGETS

Astfel în realizarea obiectivelor și misiunii propuse, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal  și susținerea nemijlocită a Primăriei municipiului Chișinău, a elaborat și implementat Proiectul pilot „Fotbal în școli”, care a cuprins șase instituții de învăţământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău (IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazu”,  IPLT „Nicolae Iorga”,  LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”).

În scopul evaluării progresului lucrărilor de construcție a terenurilor sportive cu gazon artificial, deschiderea claselor specializate de fotbal, astăzi 11 august 2021, Andrei PAVALOI, șef adjunct  DGETS, a convocat ședința de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ. La activitate a fost prezent Președintele FMF.

Subiectele discutate în cadrul ședinței:

  • Problemele parvenite în perioada efectuării lucrărilor de reabilitare a terenurilor de fotbal;
  • Monitorizarea și evaluarea terenurilor de fotbal din cele 6 instituții de învățământ primar secundar.

La moment pe teritoriul instituțiilor de învățământ sunt efectuate lucrări de reamenajare-reconstrucție a pistelor de alergări, a terenului de jocuri sportive pentru cei mici și montarea gardului de protecție. Totodată, au fost coordonate Planurile individuale ce includ disciplina „Fotbal” la profilul Sport. Astfel au fost solicitate de către directorii instituțiilor de învăţământ, pentru disciplina Fotbal, câte 10 ore săptămânal pentru elevii claselor a V-a și a VI-a şi 12 ore săptămânal pentru elevii claselor a VIII-a.

Respectiv, deja din anul de studii care vine, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal. Asta înseamnă că mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație Proiectului dat.