Ședință dedicată incluziunii educaționale a copiilor de etnie romă din municipiul Chișinău

Astăzi, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a desfășurat o ședință, dedicată incluziunii educaționale a copiilor de etnie romă din municipiul Chișinău. La eveniment au participat Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, și doamna Viorica Negrei, șefa adjunctă a DGETS.
 
Ședința a reprezentat o oportunitate de a discuta deschis și constructiv despre provocările întâmpinate în asigurarea unei educații incluzive pentru copiii de etnie romă. De asemenea, au fost analizate soluțiile și realizările până în prezent în acest domeniu, cu scopul de a consolida și extinde eforturile pentru o incluziune mai eficientă și echitabilă.
 
Printre temele abordate s-au numărat:
Identificarea și depășirea obstacolelor în calea accesului la educație pentru copiii de etnie romă.
Evaluarea eficacității programelor existente și identificarea unor noi strategii pentru creșterea impactului pozitiv.
Dezvoltarea colaborării cu părinții, comunitatea și organizațiile non-guvernamentale pentru a sprijini procesul educațional.
 
Șeful DGETS, Andrei Pavaloi, a subliniat importanța angajamentului continuu față de această tematică și necesitatea consolidării eforturilor pentru a asigura o șansă egală la educație pentru toți copiii.
 
Doamna Viorica Negrei, șefa adjunctă a DGETS, a adus în discuție inițiativele recente și perspectivele viitoare în ceea ce privește includerea și diversificarea învățământului municipal.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport reafirmă angajamentul său ferm față de valorile incluziunii și va continua să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a îmbunătăți accesul la educație pentru fiecare copil.