Ședința extraordinară privind monitorizarea strictă a executării lucrărilor de reparație a instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău

În scopul accelerării procesului de executare a lucrărilor de reparație planificate pentru anul curent și dotarea cu necesar a instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, la data de 10 august 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a desfășurat ședința cu șefii Direcțiilor de sector și reprezentanții companiilor contractate pentru executarea lucrărilor.

În cadrul ședinței agenții economici contractați și-au argumentat motivul posibilei tergiversări de executare a lucrărilor până la începerea noului an școlar, cât și poziția șefilor Direcțiilor de sector vis-a-vis de progresul lucrărilor de reparație planificate pentru anul curent.

Menționăm că din totalul de lucrări capitale efectuate la 88 instituții de educație timpurie municipale:

  • la 53 instituții lucrările sunt finisate
  • la 35 instituții lucrările sunt în proces de desfășurare.

Din totalul de lucrări pentru redeschiderea a 26 grupe noi din 14 instituții de educație timpurie:

  • la 3 instituții lucrările sunt finisate
  • la 11 instituții lucrările sunt în proces de desfășurare.

Reparația capitala pentru extinderea a 6 școli:

  • LT ,,Mihail Lomonosov” lucrările de reparație sunt în proces de desfășurare
  • LT ,,Pro Succes” lucrările de reparație sunt în proces de desfășurare

Drept urmare, toți cei 10 reprezentanți ai companiilor prezenți la ședință au fost anunțați repetat despre necesitatea de a urgenta finaliza lucrările în instituțiile de învățământ, și de a atrage atenție sporită asupra calității finale a lucrărilor, totodată termenul limită de predarea a lucrărilor de reparație  către instituția contractată va fi până la 21 august 2021.

Reamintim că pentru anul 2021 din bugetul municipal s-au alocat circa 130 mil. de lei pentru executarea lucrărilor de reparație și dotare cu mobilier a 115 școli și grădinițe din municipiul Chișinău.

În context menționăm că DGETS monitorizează permanent executarea lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ din subordine efectuând zilnic controale, deoarece asigurarea unui proces de educație calitativ și în siguranță pentru toți copiii municipiului Chișinău, reprezintă un deziderat al administrației locale.

Astfel, DGETS va veni cu informații detaliate la ce etapă sunt lucrările de reparație în teritoriu, precum și celelalte procese necesare pentru pregătirea instituțiilor de învățământ general către noul an școlar.