Ședința on-line privind modificarea programului de activitate al grădiniţelor din municipiul Chișinău

Extinderea programului de activitate al IET din municipiul Chișinău, a fost principalul subiect discutat, la data de 02 septembrie 2020, în cadrul ședinței on-line, organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. La activitate au participat: Primarul General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN, viceprimarul Angela Cutasevici, șefii adjuncți ai DGETS, Andrei Pavaloi, Viorica Negrei și conducătorii tuturor IET din municipiul Chișinău.

În cadrul ședinței, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN, a menționat că, la momentul actual, responsabilitatea este majoră, iar aceasta trebuie să vină din partea tuturor participanţilor în procesul educațional: părinţi, manageri de grădiniţe, educatori şi personalul auxiliar.

În context s-a discutat posibilitatea de a extinde numărul de copii care vor merge la grădiniță, fiind incluși si copiii de 4-6 ani, precum și modalitatea de realizare a procesului educațional la distanță, conform Metodologiei de organizare la distantă a procesului educațional, pentru instituțiile de educație timpurie (aprobată prin ordinal MECC nr.378 din 26.03.2020).

Reamintim că, procesul de studii în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău se desfășoară cu respectarea prevederilor în baza „Instrucțiunilor privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID-19”, precum și a rapoartelor de autoevaluare pentru pregătirea acestora, aprobate de către ANSA și CSP.

Menționăm că, ședința a întrunit 166 conducători ai IET din municipiul Chișinău.