Ședință online cu directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiu

În contextul creșterii alarmante de cazuri Covid-19 în municipiul Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a organizat în regim online, ședința cu directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiu.

În cadrul ședinței, Andrei PAVALOI șeful adjunct al DGETS a subliniat importanța respectării tuturor regulilor de prevenire a virusului Covid-19 și a îndemnat directorii instituțiilor să depună maxim efort pentru a garanta un mediu sigur pentru copii. În acest context, șeful adjunct DGETS a menționat că:  ,,Protecția copiilor și educația de calitate trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare director  de instituție’’.

În această ordine de idei, Andrei PAVALOI șeful adjunct al DGETS, a îndemnat managerii instituțiilor să respecte cu strictețe  în continuare cerințele sanitaro-igienice și să monitorizeze zilnic starea copiilor și a angajaților.

Pe ordinea de zi s-au mai regăsit subiecte precum:

  • Bilanțul cazurilor de COVID-19 în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiu
  • Măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19
  • Reconfigurarea modelului de activitate a instituțiilor de învățământ.

Menționăm că, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va monitoriza în continuare corectitudinea implementării deciziilor stipulate în actele normative aprobate, a instrucțiunilor comisiilor naționale și municipale privind organizarea procesului educațional și va oferi suport metodologic necesar.