Ședința organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu conducerea DGETS și reprezentanții instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău

Desfășurarea procesului educațional conform Hotărârii nr. 50/2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Hotărârii nr. 34 din 20.03.2021 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, provocările comunității educaționale din municipiul Chișinău în perioada crizei pandemice, identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ, au fost principalele subiecte abordate astăzi, 25.03.2021, în cadrul ședinței organizate în format online.

Șeful adjunct al DGETS, Andrei PAVALOI a prezentat informații privind: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; dotarea cu tehnică de calcul; activitatea Instituţiilor de Educaţie Timpurie din municipiu; prezentarea datelor chestionarului cu privire la modul de organizare a procesului educațional în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău efectuat la data de 19.03.2021.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost: organizarea și desfășurarea evaluării competențelor elevilor; individualizarea procesului educațional pentru elevii cu cerințe educaționale speciale; aplicarea reperelor metodologice și realizarea planurilor de recuperare a programului de studii; pregătirea elevilor pentru examenele naționale de absolvire etc.

Reamintim că, în scopul asigurării securității, protecției vieții şi sănătății elevilor și cadrelor didactice urmare a evoluției situației epidemiologice, în temeiul Hotărârii nr. 34 din 20.03.2021 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, organizarea procesului educațional în învățământul primar, gimnazial, liceal și extrașcolar în municipiul Chișinău se desfășoară la distanță începând cu data de  22.03.2021, pentru o perioadă nedeterminată. Grădinițele din municipiul Chișinău își continuă activitatea cu prezența fizică a copiilor, în conformitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie, aprobat prin HG nr. 1211 din 04.11.2016 și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Situația sistemului educațional din municipiul Chișinău la 23.03.2021