Ședință privind modernizarea cabinetelor școlare și dotarea acestora cu echipamentele necesare

Pe parcursul anului 2021 instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău au primit finanțare în valoare totală de 5 milioane de lei, pentru modernizarea cabinetelor școlare și dotarea acestora cu echipamentele necesare.

În cadrul unei ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar, responsabilii din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a CMC au informat asistența despre achizițiile de materiale didactice și despre prioritățile pentru anul viitor.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, Viceprimarul de ramură Angela Cutasevici, șefii adjuncți ai DGETS, Andrei Pavaloi și Viorica Negrei, cadre didactice și conducători de instituții.

Primarul general, Ion Ceban, le-a mulțumit profesorilor pentru munca pe care o practică zi de zi, pentru educarea tinerei generații și a venit cu un mesaj de felicitare, în contextul sărbătorilor de iarnă. „Aveți o misiune dificilă, dar vă adaptați situației, indiferent de circumstanțe. Suntem mândri că cele mai cotate instituții de învățământ din țară sunt aici, în capitală”, a mai spus edilul.

La rândul său, Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a venit cu un mesaj de mulțumire către toți profesorii, exprimându-și gratitudinea și admirația pentru ceea ce fac pentru sistemul educațional municipal. Totodată, Viceprimarul a trecut în revistă proiectele realizate de autorități și investițiile planificate pentru anul viitor.

În acest context, Domnul Andrei Pavaloi, șef adjunct al DGETS, a venit cu un mesaj de felicitare pentru instituțiile beneficiare de echipamente pentru dotarea cabinetelor, menționând necesitatea acestora întru creșterea performanței și dezvoltarea competențelor actanților educaționali.

În anul curent au fost achiziționate materiale didactice și echipamente de laborator pentru dotarea cabinetelor specifice disciplinelor şcolare, precum și pentru cabinetele (săli specializate) pentru dezvoltarea abilităţilor individuale ale elevilor, specifice disciplinelor şcolare: educaţia muzicală, educaţia plastică, educația tehnologică etc.

Beneficiari ai resurselor educaţionale enunțate sunt: 119 instituții publice de învățământ general, primar și secundar, 83 677 elevi şi 6261 cadre didactice.

De menționat că bunurile respective sunt în proces de repartizare către toate instituțiile de învățământ.