Seminar de Instruire privind Protecția Datelor cu Caracter Personal

Astăzi, 22 noiembrie 2023, în incinta Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, s-a desfășurat cu succes un seminar de instruire dedicat protecției datelor cu caracter personal. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.
 
👥 Participanți:
La seminar au participat angajați ai DGETS și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău implicați în colectarea, stocarea, prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal conform obligațiilor funcționale stabilite.
 
📚 Subiecte Abordate:
Evenimentul a inclus discuții și prezentări referitoare la următoarele subiecte de importanță majoră:
Principii de prelucrare a datelor cu caracter personal;
Evaluarea impactului asupra protecției datelor;
Examinarea solicitărilor de dezvăluire a datelor cu caracter personal;
Obligația de asigurare a confidențialității și securității prelucrărilor de date.
 
🎯 Obiective Seminar:
Seminarul și-a propus să extindă cunoștințele teoretice ale participanților în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, precum și să cultive abilitățile practice necesare în aplicarea actelor normative și respectarea cerințelor legislative specifice acestui domeniu.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport reafirmă angajamentul său față de securitatea datelor cu caracter personal și continuă să promoveze bunele practici în acest domeniu.