Seminar instructiv-metodic la disciplinele cu profilul Arta Teatrală

Miercuri, 28 septembrie 2022, în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” a fost organizat un seminar instructiv-metodic municipal pentru cadrele didactice la disciplinele cu profilul Arta Teatrală.
 
În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) și profesori din mai multe instituții din municipiul Chișinău. În cadrul evenimentului au fost dezbătute problemele pe care le întâmpină cadrele didactice în procesul educațional, cea mai mare fiind lipsa unui curriculum la disciplinele de profil Arta Teatrală.
 
Șefa Direcției management curricular a DGETS, Svetlana Axânti, a menționat despre importanța organizări seminarului instructiv-metodic. Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, bine cunoscută în municipiul Chișinău, vine cu experiența de bune practici pentru dumneavoastră. Voi le puteți prelua, îmbunătăți, dacă este cazul, și implementa în instituția Dvs. Cunoaștem și noi că în domeniul în care activați dumneavoastră sunt încă foarte multe probleme pe care le vom rezolva împreună.
 
Organizatorii au pregătit mai multe ateliere în care au explicat metodologia elaborării Proiectului de lungă durată, în conformitate cu curricula la disciplinele de profil Arta Teatrală. De asemenea, participanții la seminar au avut posibilitatea să contribuie la Proiectul de lecție pentru orele cu profil teatral, fiind ghidați de autorii curriculei și specialiștii de la DGETS.
 
Seminarul s-a încheiat cu o activitate practică în care profesorii au învățat să-și organizeze procesul de muncă în conformitate cu rigorile curriculare.