Seminar instructiv privind Sistemul Informațional de Personalizare a Actelor de Studii

Astăzi, 18 mai 2023, administratorii municipali ai Sistemului Informațional de Personalizare a Actelor de Studii (SIPAS) din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, au organizat un seminar instructiv destinat administratorilor școlari din cele 127 instituții de învățământ în care se vor desfășura examenele de absolvire a gimnaziului.

Seminarul a avut ca scop principal familiarizarea administratorilor școlari cu modalitatea și perioadele de completare a bazei de date în cadrul Sistemului Informațional de Personalizare a Actelor de Studii. Acest sistem reprezintă o platformă modernă și eficientă utilizată pentru generarea și personalizarea certificatelor de absolvire a gimnaziului pentru elevii din municipiul Chișinău.

În cadrul seminarului, administratorii municipali SIPAS,  Silvia Gîlcă și Elena Grecu, au prezentat informații esențiale cu privire la utilizarea sistemului, precum și pașii necesari pentru completarea datelor relevante. De asemenea, au fost prezentate ordinele interne de numire din instituții și s-a acordat o atenție deosebită semnării Declarației-angajament a utilizatorului Sistemului de personalizare a certificatelor gimnaziale, prin care administratorii și-au exprimat angajamentul în privința confidențialității datelor cu caracter personal.