Seminar pentru administratorii locali ai SIPAS

Recent, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a organizat un seminar dedicat administratorilor locali ai Sistemului Informațional de Personalizare a Actelor de Studii (SIPAS) din 128 de instituții de învățământ. Evenimentul a avut ca principal scop informarea participanților cu privire la colectarea datelor absolvenților ciclului gimnazial în cadrul sistemului SIPAS pentru anul 2024.

Pe parcursul seminarului, au fost oferite informații esențiale și instrucțiuni detaliate referitoare la procesul de colectare a datelor. De asemenea, au fost anunțate perioadele oficiale de colectare a datelor pentru absolvenții ciclului gimnazial, acestea fiind stabilite astfel:

– Sesiunea de bază: 20 mai 2024 – 26 iunie 2024

– Sesiunea suplimentară: 7 iulie 2024 – 9 iulie 2024

Acest seminar a fost organizat pentru a asigura o desfășurare eficientă și precisă a procesului de colectare a datelor, astfel încât toate actele de studii să fie personalizate corect și la timp pentru toți absolvenții.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport își exprimă aprecierea pentru implicarea și colaborarea administratorilor locali SIPAS și reiterează importanța respectării termenelor stabilite pentru colectarea datelor, în vederea asigurării unui proces educațional de calitate.