Seminar privind aplicarea cadrului conceptual și metodologic referitor la prevenirea și combaterea fenomenului de violența în mediul școlar

ℹ️📣Într-un efort concertat pentru a promova un mediu școlar sigur și incluziv, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a organizat seminarul municipal pentru directorii adjuncți pentru educație/coordonatorii acțiunilor de prevenire, identificare, raportare, referire și asistență în cazurile de abuz față de copii. Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” la data de 31 ianuarie 2024.
 
👨‍🏫📑În cadrul acestor atelierelor, cei 145 de participanți au fost implicați activ în aplicarea cadrului conceptual și metodologic referitor la prevenirea și combaterea fenomenului de violență în mediul școlar.
 
📌Principalele aspecte discutate și abordate au inclus:
 
✅️Identificarea și aplicarea formelor/metodelor de intervenție a cadrului didactic/managerial în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic de ființe umane.
✅️Prevenirea și combaterea bullying-ului în mediul școlar, promovând un climat de respect și toleranță între elevi.
 
‼️Direcția Generală Educație Tineret și Sport reafirmă angajamentul său ferm față de bunăstarea și siguranța tuturor elevilor din municipiul Chișinău.