Seminarul Dezvoltarea Sensibilității Artistico-Plastice

Pe 11 octombrie 2023, în incinta IPLTPA „M. Berezovschi,” a avut loc un eveniment deosebit de important în domeniul educației, care a adus împreună pasiunea pentru artă și tehnologia modernă. Acest eveniment a fost organizat în conformitate cu Planul de acțiuni al Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS) și a reprezentat o oportunitate semnificativă pentru 107 cadre didactice din instituțiile de învățământ de ciclu gimnazial implicate în predarea disciplinei Educație Plastică.
 
Gazda evenimentului a pus la dispoziție condiții optime pentru desfășurarea activităților din atelierele de lucru, oferind participanților o oportunitate unică de a-și aprofunda experiența artistico-estetică. Cadrul proiectelor educaționale a oferit un mediu activ de învățare, antrenând participanții în activități artistico-plastice și în utilizarea instrumentelor și aplicațiilor digitale.
 
Un aspect remarcabil al seminarului a fost utilizarea diverselor instrumente și programe digitale în crearea și valorizarea produselor școlare. Participanții au explorat extensia educațieinteractivă.md din cadrul Bibliotecii Digitale „Educație online,” deschizând noi orizonturi în domeniul educației digitale.
 
În concluzie, participanții au recunoscut că arta și tehnologia pot fi unite pentru a crea magie în viața noastră. Arta adaugă esența, în timp ce tehnologia oferă instrumentele necesare. Această sinergie a creat o experiență unică și valoroasă pentru toți cei prezenți la seminar.
 
Încheiem cu un gând de apreciere pentru toți participanții și organizatori pentru efortul lor de a contribui la dezvoltarea sensibilității artistico-plastice în învățământul de astăzi. Cu siguranță, evenimente precum acesta vor continua să îmbogățească experiența noastră educațională.