Seminarul instructiv-metodic cu genericul „Rolul factorului psihologic și medical în managementul sportiv”

Astăzi, în incinta Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău s-a desfășurat Seminarul instructiv-metodic pentru directorii, directorii adjuncți și medicii sportivi din instituțiile de învățământ extrașcolar cu profil de sport (școli sportive) și licee sportive, cu genericul „Rolul factorului psihologic și medical în managementul sportiv ”.

Scopul activității este creșterea eficacității în managementul educațional sportiv, prin instruirea continuă a specialiștilor din domeniul sportului, în cadrul școlilor și liceelor cu profil de sport, subordonate DGETS, în vederea formării competențelor profesionale.

Printre temele abordate la eveniment sunt:

  • Asistența medicală în activitatea sportivă;
  • Rolul pregătirii mentale în sporturile de mare performanță;
  • Metode de stimulare a creativității în cadrul managementului antrenamentului sportiv.

Un aspect important în procesul competițional le au stările și procesele psihice, iar pentru o eficiență ridicată a acestora este nevoie de o bună pregătire psihologică, fizică, tehnică și tactică. Aceste lucruri sunt realizabile cu ajutorul mentorilor, antrenorilor, psihologilor și a altor specialiști din domeniul sportiv, care la rândul lor dau dovadă de competență și profesionalism continuu.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău susține activitatea instituțiilor sportive și încurajează cât mai multe tendințe manageriale noi care duc la performanțe remarcabile ale tinerilor sportivi.